Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur diktsamlingen ”Lusten att vara djur”. Dikt nr 5


Stilla och kallt

När börjar lättnad bli mättnad?
Hur länge måste vi vänta än på nästa steg?
Svinga armarna långa och gunga med, greppa
Hur högt bland trädets grenar vågar vi somna tryggt?

Ligger du stadigt på grenen din, undrar den varma bredvid
Löven viskar god natt, hjärtat minns mörkrets timmar
Än har vi stadga i svansen lång, vira den vira den runt
Vill inte höra mer, skydda mig mor, förbli mitt värn bredvid

Lusten att vara är långsamma nöjen högt upp
Dagarna, nätterna växlar, det regnar sällan fullt ut
Slicka dagg och myror äta, de sticks
Syrliga smakar de bättre än fjäril

Honung och bin är som sagor för ungar, berätta något mor
Farlig är striden om flytande sött, sticket kliar och sväller
Hitta rätt träd inatt och klättra upp,
törsta men håll dig fast

Stora katten var här full av lust,
bredvid blev stilla och kallt







Fri vers (Fri form) av Horace
Läst 100 gånger
Publicerad 2020-09-26 18:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Horace
Horace