Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


andas igen


Håll andan


Andas in...
... håll andan...

Puh!
så rädd jag var

där jag stod inklämd mellan
jätteskärmarna
på Lungdispensären

på den årliga kontrollen

Hela klassen åkte in till stan
för att kolla lungorna
så vi inte hade tbc

det hade vi inte som tur var

Både min mormor
och min morfars andra fru
dog av tbc

inte tänkte jag på det
där jag stod

Jag var mest rädd för att
klämmas ihjäl
av jätteskärmarna

lyckligtvis hände det inte

Från den
desinfektionsdoftande
sköterskan hördes:

... och andas igen!

Puh!
jag var räddad






Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-09-26 18:58



Bookmark and Share


  Cikoria Blå VIP
Jag tror att jag varit med om det. Bra diktat, det märks att diktaren varit där.
2020-09-27
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP