Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stillsam suck infinner sig när jag hastigt ögnar mig igenom alla dessa ord som bara blir ... Får väl se och känna efter hur det håller över tid ...


Även själen har sina behov ...

... Ty det räcker ej
att sova rekommenderat antal timmar
följa kostcirkeln
under de stipulerade tre ordinarie 
målen föda vi ska inta varje dag
utöver mellanmålen ...

Motion är ju också viktigt 
enligt socialstyrelsens ordinationer
och så ett antal punkter till
jag vet finns
men mitt minne just nu ej vill
återge in spe ...

Även om vi följer allt det där
som det sägs att vi ska göra
och leva efter i enlighet med
blir vi inte verkligt välmående
om inte vår själ får den 
näring den behöver likaså ...

Ärligt talat känner jag mig
mer än blott lite förstrött
innerligt trött
på alla som lever i tron
att bara vi följer 
varje stipulerad
rekommendation
och ordination
som vi får 
i enlighet med 
gällande konvention

så bör vi kunna vara
nöjda och glada
i våra därmed
sunda och hälsosamma liv

De som är nöjda och glada
utifrån att deras kroppar
är friska och sunda
allena
måtte antingen vara
i total avsaknad av
eller ha synnerligen klena
relationer till sina själar

Min själ behöver 
en helt annan näring
för att kunna fortleva,
utvecklas och njuta av livet
Då tänker jag främst på
kärlek
beröring
inklusion
kommunikation
och allt annat
icke-konkret
och imaginärt
som oss av livet är givet
och som vi håller kärt

Enligt min mening
är alla de stipulerade
rekommendationer
och
ordinationer
vi förväntas följa
enligt konventionen
någonting
vi så mycket mer väl följer
per automatik
i våra liv
när själen fått det den behöver
och vi känner 
att vi tillsammans med 
den som för oss är ämnad
och eller med våra vänner

kan gråta alla våra tårar
och skratta alla våra skratt

Om du har svårt för att
ta till dig och acceptera 
det jag skriftat om här
rekommenderar jag dig
att betänka 
det faktum
att själen fortsätter sin resa
även när tiden för din kropp
i detta livet är förbi och över
och torde ha bättre koll på
vad det kärl
i vilket
den väljer att stanna och förbli
under sitt jordeliv
verkligen behöver

Detta är en del av min tro
vilken känns rätt okey för mig

även om den kanske
kan tyckas lite 
väl ovetenskapligt
och okonventionellt
grundad för dig ...

Vilket jag i såfall finner beklagligt
även om det självfallet 
också är okey ...

... så länge du låter 
min tro få vara och förbli
en accepterad del av mig ...

 

 

 

 

________________________

Tidigare publicerad här i juli 2012

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-09-27 05:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP