Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
LÅTTEXT


Spinky

Jag minns när du var en liten grabb
Du var så rädd och späd
Du gömde dig oftast bland buskar och träd
Du gick omkring och snörvla
Och grät mest varje dag
Du kallades för Spinky och jag såg dig aldrig glad

I plugget var du slappast
Du var knappast något ljus
Du var ointresserad och gjorde hellre en massa bus
Jag minns än magister Nilsson
Där han stod med chockad min
Du kastade kautschuk på’n och kallade han för svin

Spinky, Spinky, ett missanpassat barn
Spinky, Spinky, ett missanpassat barn

Din mamma var törstig
Du blev lämnad vind för våg
Din pappa kommer du inte ens ihåg

Du växte upp bland skumma typer
Ni slogs och ni stal
Du blev aldrig gripen. Du var alltför hal
Dina brott blev avancerade
Och dom blev fler och fler
Du upptäckte makten som mycket pengar ger

Spinky, Spinky, du gick fram som en orkan
Spinky, Spinky, du gick fram som en orkan

Nu bär du propra kläder
Och har ett exklusivt kontor
Du har slutat att jobba på fältet, du har blivit alltför stor
Du lever bland societeten
Och är en aktad man
Ditt namn nämns med vördnad, du är en man av rang

Spinky, Spinky, nu är du kung i stan
Spinky, Spinky, nu är du kung i stan




Fri vers av R Peiper VIP
Läst 121 gånger
Publicerad 2020-10-02 18:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

R Peiper VIP