Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sätter klockan på trekvart och ser vad mina tankar improviserar fram ... tar trekvarts paus, gör något jordnära, före skriver trekvart till. Tillåter mig radera, stuva om, putsa på orden ; begagnar dock inga skiljetecken här. Titeln bestäms efteråt.


surreell ORDmålning 1 : Höstligt Lokomotiv

 

 

som med ord

mitt i motiv lämnar

mannen sitt gående mot

nästan höst lutad

dansar regntunga

äpplen djupt in

under solens bokliga börjanden

på återfunna trösklar

bildar katt sitt

lugna avstånd

iochförsig förskräckligt spräckligt

står man gungande

i ett mitt i

som närmar sig från bägge

hästarna med himla många vagnar

trots enkelt

lokomotiv

där returen redan ligger

avklarad i innerfickan

stämplad med bläckfisk

kan man ägna sitt hela hjärta

åt glömda tolkningar

av vem som är död

törhända har inramats

gårdens glada skådisar

ännu lever somliga

till septembers sista signaturmelodi

i gul sinkadus

svävar huset genom

hans minnandens vinklar

vilka bergknallarna säkra på

äro där

vid stationen tolv

noll sju utgår

bland rasslande löv

centralt frambläddrade

dessa osaliga

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-09-27 11:37



Bookmark and Share


  Nanna X
Irreellt menade jag ju, fan att jag inte kan stava!
2020-09-27

  TrollTörnTrappan VIP
jodu, nu börjar jag närma mig riktig poesi ;-) ....fast har gjort det förr, med jämna (ojämna) mellanrum...
2020-09-27

  Nanna X
Vackert och lite svårbegripligt - irrellt ; )
2020-09-27

  Kaptenlöjtnant
Intressant stil här
förvånande
2020-09-27
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP