Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
a värdegrunden?


Vad händer den som inte delar uppfattningen om den gemensamm

Vad händer den som inte delar uppfattningen om den gemensamma värdegrunden?
Väntar honom den eviga skärselden. Dyker eldsprutande drakar upp för att bränna honom till stoft? Ostracism? (omröstning om landsförvisning i antikens Grekland enligt SAOL) Eftersom somliga nu anser att hela världen är en by kan personen verkligen ligga illa till varken månen eller mars är ju koloniserbara under överskådlig framtid Ja det ser verkligen mörkt ut såframt han inte bor i Sverige här i vårt kära Sverige gäller andra regler och uppfattningar. Regeln kan formuleras ungefär som så här skaffa dig aldrig en personlig fiende. Det kan leda dig i fördärvet. Jag besökte en gång kz Sachsenhausen som ligger kanske en timmes pendeltågsfärd utanför Berlin. Sachsenhausen är väl inte så värst känt hos allmänheten. Verksamheten gick mest ut på att försöka knäcka Storbritanniens ekonomi genom att producera skickliga förfalskningar. Försöket kan inte anses vara lyckat varför jag dömer ut den metoden som ett medel för att själv berika sig. Vad kan en enskild göra som inte en stat kan göra? Nej det som frapperade mig var det stora antal celler där man kunde läsa Hitlers personlige fånge.-Sköts vid den och den tidpunkten.
Slutsatsen måste bli skaffa er inga personliga fiender och låt aldrig en enskild person få så stor makt som A.H och här måste vakthållningen vara obeveklig.
Och när det gäller den gemensamma värdegrunden propagera för en bättre värdegrund än den just nu aktuella. Och vilken den är vet jag faktiskt inte (sorry)




Övriga genrer (Satir) av Sören Turesson VIP
Läst 100 gånger
Publicerad 2020-09-27 12:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP