Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De hetlevrade




Hur många egna ord
Har du att överleva

Invid Herculaneum's klippor
av
Arkeologiska utgrävningar


Hur många skratt har spontant
utslungats under stjärnorna

Bland eldar mellan dansande
och musicerande människor

Inget överlever för evigt


Men poesins egensinniga ord
Kan gräva genom märg och ben
Och historiska avlagringar

Så hur många egna ord
har du att överleva med?

I denna nutid som en gång
ska bli till gången forntid


Med Förglömda ord
att uttyda för kommande
undersökande framtid


Men ordens mening
Äger endast du

Från din egen känslas
vilande byrålåda!




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-09-27 14:11



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Vad jag menat med mina ord vet endast jag. Kanske någon annan också finner sin mening med dem. Precis som jag finner min egen mening av andras ord. Men överlever - det gör kanske orden men inte meningen.
2020-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP