Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gemensamt skriven av mig och Elinor Sörensson


På gården hemmavid


Solen glimtvis
på lågan höjd
tanken far och svävar
men i sinnet fröjd


skuggor besjunga
gården hemmavid
där rönnträdet
står i evig tid


ovan sliten farstutrapp
dröjer deras unga steg
kvarglömd plog rostar
på igenväxt teg


mot blekröd laduvägg
en gisten skyttel står
där under halmtak lek
i gröna ungdomsår




Bunden vers (Rim) av BenGust VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-09-27 18:31



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Texten väcker minnen från barndomens lek på en gammal gård, alla dofter och miljöer och gamla människor som berättade. Så tacksam att jag fick uppleva det och minns med glädje och vemod !
2020-09-30

  Boneyfrank VIP
Härligt flyt och fint tajmade rim som förhöjer känslan. En liten portion vemod kan läsas in (tolkas fritt).
2020-09-29

  Margit Grell VIP
Nötta steg möter unga steg, som ett generationsskifte på farstutrapp. Fint.

2020-09-29

  Lena Själsöga Keijser
vet ej varför
upplever dans
2020-09-29

  AiA Maria den fria
’ I sinnet fröjd”

Tack!
2020-09-28

    Lena Staaf VIP
När de unga tar vid på den gamla gården. En känsla av glädje och lugn.
2020-09-27
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP