Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att skjuta upp ...

Jag skulle vilja skriva
något stort, något bra
något världen skulle vilja läsa
och som skulle göra mig stolt
för att jag är jag

Men trots att storyn
i mitt huvud tagit plats
jag har ett synopsis
en ganska bra ide´
Så får jag det inte att hända
det vill inte ske

Den enklaste sak i världen
är att ta tag i denna sak
och sätta mig vid datorn
och på skrivbordsstolen parkera min bak

En roman gör inte sig själv
och istället för att skriva
har jag gjort allt möjligt idag
jag har gjort gele´
och marmelad
fyllt frysen med hembakta kakor
familjen är nöjd och glad

Sedan har jag städat
och gått på lååång promenad
borstat hundar
och gjort ännu mer marmelad

Lagat middag
och städat köket
nu borde ju allt vara klart
jag skulle kunna skriva
ja ta mig i kragen
det skulle vara smart

I stället drar jag igång
ett bak av baguette
ytterligare ett sätt att smita
från mitt skrivprojekt

Nu är dagen snart över
jag ligger i soffan, trött och helt slut
inte orkar jag skriva
allt mitt krut är slut

Ytterligare en helg till ända
dagar som tagit slut
inget kommer att hända
om jag inte ur .häcken min tumme får ut

Så tyvärr får världen vänta
på min storslagna roman
men nästa helg ska det hända
tänker jag i alla fall idag ...




Fri vers av Hedvig Berg
Läst 139 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-09-27 19:26



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
I väntan på roman, får vi nöja oss med en fri vers full av innehåll;)
2020-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Hedvig Berg
Hedvig Berg