Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

.

läser Emily Dickinson
och Vulkanerna lyssnar
på Ant Wan sitter på
äkta mattor
hundra kvadrat
takterrass grönska
dricker pukka och
Zero hittar ingen
känsla ingen lika
tudelad som håller
mig kvar snart
ska jag börja
leva igen
















Fri vers av kriya
Läst 256 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-09-27 20:42



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
En text att leva med: att återvända till. Det har blivit några gånger nu och läsningarna har gång på gång sökt sig till första raden och till sista. ' igen' som avslut är ett irriterande 'igen', påminner mig om läsningar av Nelly Sachs, där jag ofta tyckt avslutet vänder upp och ner på allt. Jag väntar mig inget 'igen' här, men likväl väger det ytterligt tungt genom: ett faktum är ett faktum.

Och kanske är det så här. En utmaning med Lotman som adressat: varför inte omvänd hierarki. Att punkten eller snarare Emily Dickinson summeras i ”skall börja leva igen”. Att Dickinsons homogena värld är verklig vidd i sig och därför handlar det om ett återvändande: ”ingen lika tudelad som håller mig kvar”.

Mellanspelet har inget förändrat: vare sig Degerfors´ supporterklubb eller hälsosamt te etc. I min läsning blir textens inre logik anmärkningsvärt hel, på så sätt som frågan är befogad: missade Dickinson någonsin ett versmått? Så 'igen' står det och 'igen' skall det stå.
2020-09-29

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Precis...snart ska man börja leva igen.
2020-09-28
  > Nästa text
< Föregående

kriya
kriya

Senast publicerade
.
.
.
.

.
.
.
* Se alla