Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag tror jag dog lite faktiskt.

 

Ibland slår det dig
Rätt i ansiktet
Och du undrar
Vad som egentligen hände
Och så sitter du där
Helt yrvaken
-
Så var det
Första gången
Då när jag såg dig
Knockout
Som att vakna upp ur en dröm
och finna sig själv
ståendes på en klippkant
påväg att kliva utför
för att i sista stund
hitta fotfästet

så var det
första gången
den där första gången
jag såg dig
-
sittandes på en spårvagn
i min egna värld
och så plötsligt
så var du där
två säten framför mig
och du fångade mig
så fullkomligt
så slutgiltigt

att jag glömde bort
för en stund
vem jag var
var jag var
vad som skedde
ett utanför kroppen tillstånd
något helt annorlunda
jag visste knappt vad 
sen var stunden över
och jag vaknade sakta
omtöcknad
och där var du
och jag kände på mig
att du var något nytt
något speciellt
något att ta vara på
något att vårda

spårvagnen stannande
det var din hållplats
dörrarna öppnades
och sen?
sen var du försvunnen
och jag var återigen ensam
ögonblicket var borta
jag var häpen
och avdomnad
och allt var bara konstigt
i en enda röra, inuti

du var borta
och jag skulle nog aldrig se dig igen


och det är så det är
det är så det är
för en drömmare

och det var hur det var
när jag såg dig
den där enda, första & sista gången

-




Fri vers (Fri form) av Celticgirl VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-09-27 21:21



Bookmark and Share


  Sommarnattsljus
Wow, jättefin text! Tack
2020-09-28

  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Klockrent om en evighets sekund som förändrar.
2020-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Celticgirl
Celticgirl VIP