Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

trollskog

Tjock är stammen på träden
täta
som smultron på strå
Himlen är tung
täckt av höga tallar

Vattnet fångas av kronorna
låter några droppar falla ned
fuktar grenar
gör jorden blöt och lerig

skogen mörk av regnet
luften är klar
doftar tungt av mossa och gran

regnet dövar
ljudlöst bryts kvistar under skor
steg över snirkliga stigar
landar mjukt
i våt och tjock mossa

i en glänta står höstmogna lingon
skiftar svagt i grönt och i rött

här vill jag vila en stund




Fri vers av erme
Läst 152 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-09-27 21:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

erme
erme