Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Beskrivning av en missriktad passion 1


Mot punkternas slut

1.

Svartvitt upphöjt till fyra
Svartvitt omlott
Fasta kvadrater äger
Svartvitt som granne till blått

Slagfält på jorden i lera och vått
Svartvitt i hjärna är grått
Svartvitt är mönster där kungar har gått
Svartvitt av marmor är flott

Slagfält är kalla och öppna för brott
Att blöda ner sig och hastigt dö bort
Falla som stupad blott där man stått
Men inte i svartvitt, nej svartvitt är gott

I slutna mönster är svartvitt skönt
Blir aldrig rött eller ruttet grönt






Fri vers av Horace
Läst 70 gånger
Publicerad 2020-09-28 06:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Horace
Horace