Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


lodjuret/seglare har skrivit en kommentar på din text Borrkärnor. Av Grävling.


Kritik på en text (2022) bara ord





Kanske är det texter som denna,
vilka avses då människor talar om poesi.

Samtidigt sägs poesi kunna vara
det mesta som påminner om det vilket menas
då människor talar om dikt eller uppdiktat,
en sorts prosapoesi alltså.

Att läsa texter av litet olika slag
utan att som automatiskt behöva ge dem
betyg på en skala,
det är väl som att uppleva saker
och ting förbehållslöst?

Ändå känns det som om jag ville ge texten
tre spadar, en näve jord för trädgården
samt några blommor strax före
frostens intåg på en möjlig arena.

Den som inte har egen trädgård
brukar kanske skogen eller någon bit gräs
strax intill någon av kommunen planterad buske?
I tanken och känslan är visst 'allt möjligt'...




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 104 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-09-28 05:43



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja om tanken
får sväva fritt
om man får på
annans liv
ta sig en titt
blir livet en
bra arena
kanske två bra
hopp förgrena
förena...

2020-09-28
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP