Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Beskrivning av en missriktad passion 2


Mot punkternas slut 2

2.

Hälften är tomt och hälften besatt
Allt utan rim och reson till en början
Uppställning råder, världen står still
Besättningen väntar i bävan

Fälten betäckta, svart eller vitt är mitt
Svart står på svart eller vitt mot vitt
Uppställt till strid står punkt efter punkt
Sida vid sida och mitt emot

Punkter är grader av frihet, än
Värden av tyngd i hunger, i mättnad

Sexton punkter som travar fram
Bara fram steg efter steg eller två
Slår till och sedan står still som skenbart gömda
Går förbi utan att störa, vill bara gå utan ända

Fyra punkter går rakt nittio grader
Fyra punkter går snett fyrtiofem
Fyra punkter hoppar i vinkel
Två punkter härskar sitt slutna rum

c'est les femmes

Två punkter svaga starkare blir till slut,
får aldrig nudda varandra
Går aldrig ut






Fri vers av Horace
Läst 82 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-09-28 10:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Horace
Horace