Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NASA expanderar på planeten MARAS bondgården.

NASA expanderar på planeten MARAS bondgården.

"Vi behöver människor att förstå att om vi kan odla potatis under extrema förhållanden, som de på Mars, kan vi rädda liv på jorden."

  Genom omfattande forskning syftar NASA till att odla denna stärkelseväxt utanför vår planet. Potatis kan vara den första transplanetära delikatessen. NASA tillkännagav nyligen en plan genom vilken stärkelseväxten kommer att odlas under förhållanden som liknar dem på planeten Mars. Därför avser International Center for the Study of Potato Culture och byrån att undersöka växtresistens och få potatis för att mata resande astronauter.

 

Forskare kommer att återskapa förhållanden som liknar dem på Mars i laboratoriet, med hjälp av Pampas Earth och La Joya-öknen (Peru) för att simulera förhållanden som liknar dem på den röda planeten.

 

Teamets extraordinära ansträngningar

Således avser International Center for the Study of Potato Culture och byrån att undersöka växtens motstånd och få potatis att mata resande astronauter.

 

Forskare kommer att återskapa förhållanden som liknar dem på Mars i laboratoriet, med hjälp av Pampas Earth och La Joya-öknen (Peru) för att simulera förhållanden som liknar dem på den röda planeten.

 

"Teamets extraordinära ansträngningar lade grunden för utomjordiskt jordbruk. Idén om att odla växter för mänskliga kolonier i rymden kan snart bli verklighet", säger Chris McKay, en planetforskare vid Ames Research Center (NASA).

Projektet kan ha större inverkan hemma på jorden. En motståndskraftig växt för att överleva under mars förhållanden kan vara en integrerad del av den globala kampen mot fattigdom och undernäring, särskilt eftersom planeten fortsätter att uppleva effekterna av intensifierade klimatförändringar.




Prosa av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-09-28 16:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP