Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Beskrivning av en missriktad passion 4


Mot punkternas slut 4

I slutet rum vitt måste dra
Startar tiden och låter den gå
Visst drar den igång och stoppar omlott
Två tider räknas ner, faller och löper.

Rubb och stubb i sitt hopp utan skratt
Regler som gräns för utlopp och språng?
Frihet att handla blitt eller slåss?
Rummet är platt utan krusning

Hit så långt men inte så länge
Halvvägs till andra, men ett steg i taget, lätt
Varje sätt måste vägas rättvist rätt
Vågas på nytt i allt det gamla

Modigt skrida så, listigt smyga och synas
Regeln dyrka och låsa upp, in och befästa
Se ledigt fält, vilja äga och ha det, ha det
Röra sig livligt utan skada, ridderligt döda

Krympa igång och fortsätta krympa
slutet är väckt i sin tidiga linda
Går fram, eller snett eller bakåt fram
Ett slut är nått när allt vilar stilla




Fri vers av Horace
Läst 83 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-09-29 06:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Horace
Horace