Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Beskrivning av missriktad passion 5


Mot punkternas slut 5

Väntan när tiden är till är möjligen pina
Snart är det dags att åter dra runt och vandra
En sekund här och där sig stjäla i smyg
Livet blir längre en smula, en smula

Andetag lämna när skadan har skett
Krympa ihop, bli smal men ta sig samman
Bita ihop och invänta svedan på nytt
Skam vad det svider, när allt är taget, kramp

Jagad bland fälten i synligt rum
Ingenstans finns det mörker och skugga
Fattig och bränd, snart andlös så vilja sjunga
Aldrig håna sig själv! Fjädrar och tjära!




Fri vers av Horace
Läst 60 gånger
Publicerad 2020-09-29 15:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Horace
Horace