Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En slags sysselsättning

Kön ringlar lång
till soppköket
mat för dagen
för fattig riddare
vi har längtat
så efter stunden
näringsrik mat
en slags kontrast

Vi är ganska lika
av samma sort
liknande abstinens
ångest som söker
tar över våra liv
bänken i parken
den delar vi lika
sömnen för natten

Kön ringlar lång
till förvaltningen
vår försörjning
med socialtanten
vi kan inte jobba
ingen vill ha oss
kroppen är slut
och huvudet tomt

Vi har samma behov
vatten på flaska
från gröna skylten
handling varje dag
det är vår gemenskap
samlingen i parken
det sociala nätverket
vår sysselsättning

(Copyright © ULJO)




Bunden vers av ULJO
Läst 363 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-10-05 08:10



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En del människor gör sin undersökning, just i en miljö som en rökning, drickandes rött direkt ur en flaska, låtsandes att kunna grannen överraska, om någon tveksam verkar i sin stökning...
2020-10-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Sorgligt men verklighetstroget diktat om gubbarna på bänken. Det är människor med en historia där bänken av olika orsaker blev aktuell. Jag känner många och brukar prata med dem.
2020-10-05

    Max Poisé
Hårt liv....
Är ett satans liv...
Bra bildöverföring...
2020-10-05

  Blomma-Stjärna VIP
ja,du beskriver det så bra, misär, ångest, rus, bakfylla, gemenskap, matstund...

livet utan jobb är ett hårt jobb - med låg status -

en känsla av att ha misslyckats, skam inför föräldrar, syskon och barn och före dettor och andra som har lagt in kraft och hopp...

2020-10-05

  bibbi ahrnstedt
En sann beskrivning om hur det kan vara, bra skrivet
2020-10-05

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text om de utslagnas liv och leverne!
2020-10-05

  AiA Maria den fria
Talande om människans sökande efter ett sammanhang, en tillhörighet, en gemenskap, en trygghet...ja listan kan såklart göras längre...

Kanske är det så att vi på vägen hittar ”hemma -som i -där det känns hemvant och tryggt”...

Tack för tänkvärt !


2020-10-05

  Feliaxel VIP
Vanlig bild idag
2020-10-05

  Solstrale VIP
Jag upplever, att trots den begynnande oron, kring något, finns det hopp, och ett nytt sammanhang att inlemma sig in i... Både svart och vitt! :)
2020-10-05

  Maria Sundelin VIP
Baksidan av vår vardag
2020-10-05

    Lena Staaf VIP
Verklighetstrogen beskrivning av utanförlivet. Sorgligt men ändå en slags gemenskap.
2020-10-05

  Kungskobran VIP
Tur i alla fall att parken finns
2020-10-05

  Öknens Ros VIP
En tillvaro fylld av misär och otrygghet.
2020-10-05
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO