Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dagdrömmer om en person som inte ens existerar


Alice ska min dotter heta

Alice ska min dotter heta
och det har jag alltid vetat.

Kanske hon får samma ögon
som jag ärvt av min mormor.
Jag ska lära henne allt jag vet,
säkerställa att hon aldrig behöver känna samma ensamhet
och fylla hennes barnkammare med blommor.

Ingen man ska brännmärka henne
på samma sätt som dom gjort mot mig
och nästan alla mina vänner,
nästan alla kvinnor jag känner.
Hon ska aldrig krypa ihop inför deras höga stämmor,
jag ska skydda henne från att skadas av deras händer,
berätta för henne om hur kvinnor också kan starta häxbränder.

Alice kommer inte att vara sin mor upp i dagen
Jag ska göra henne bättre,
se till så att hon håller sig på rätt sida av lagen
och hon ska aldrig känna sig exkluderad eller undantagen.

Hon kommer att veta hur älskad hon är
att hon är min ögonsten
mitt kött, blod och mina ben
med samma dumdristiga mod och eksem.

Alice, du ska veta att du är så mycket mer
men de tappraste stridskämparna blir aldrig belönade med emblem.




Fri vers av amygdala VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-09-30 15:26



Bookmark and Share


  Millner VIP
Känner igen mig.
2020-11-17

    Marshaln
Dina dikter är berättelser som berör!
2020-10-29

  SatansSon VIP
alice hette grannens schabrador då jag bodde i krylbo. rösten kallade hunden för alice cooper. då blev jag arg.
2020-09-30

  Poesia VIP
Vilken bra mamma du kommer att bli en dag! Vore inte jag född skulle jag vilja födas som din Alice.

*varm applåd*
2020-09-30
  > Nästa text
< Föregående

amygdala
amygdala VIP