Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förutbestämd eller fri

Går det att undvika
det förutbestämda

Det som är menat
från begynnelsen

Existerar valet
eller endast acceptans

Försoning
med den utlagda vägen




Fri vers av Väsensskild
Läst 96 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-10-12 22:48



Bookmark and Share


  Svart svan
Bra fråga... och såklart går det att undvika det förutbestämda genom att välja undvikandets väg, och hela tiden på alla möjliga sätt försöka undkomma sitt förutbestämda öde... det kan t.o.m. löna sig om man gör det till en yrkesbana... på samma sätt som det såklart går att välja att acceptera det, och försona sig med sitt öde... full frihet följer dock inte automatiskt från något av valen, eftersom frihet öppnar sig genom att hela tiden försöka balansera mellan de båda valen, och i varje ny situation försöka överväga vilken väg som bör väljas... acceptans och tålamodstillväxt eller undvikande och utvecklat sökande... (tror jag).
2020-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Väsensskild
Väsensskild