Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Nordens vår


Moder Jord

Moder Jord ligger i Naturen
och andas sin späda skirgrönska
i vårnatten
Uppfylld av begär att vilja bli befruktad
letande sig fram längst outgrundliga vägar
i vårbrodden
Söker kallelse, uppfyllelse, reproduktion
I ständig förnyelse

Livmoderns dunkande längtan
ligger som ett varmt bo
under lungornas varsamma andetag
Kvinnan är ett med sig själv
Och i symbios med Naturen


När Kvinnan lägger sitt huvud bakåt
och sina lemmar behagfullt skänka
betvingas Jord av Liv
blir ett i Naturens evinnerliga sänka
Modern andas så nära sitt barn
Barnet anar sin Moder
Himlar födas i Världsalltet ned
Och Alla är lik vår Broder


Skriv Dig då mitt namn på Ditt Hjärta
Där månen ristat sin skära
Tills himlaporten mot skuggorna lätta
Och Karon gör Dig lätt att bära


I Yggdrasils bark Dina senaste lysten brinna
Bevarade i helig mark
Dina bomärkens ätt att besinna
Nämnd i gnistrande Astral
Med evighetstalande tunga
Din vinst i chosefri pokal
Livets Arv till de unga


Bjud in Dina änglar att dansa
Själva Himmelens Brud om Du vill
Lemmars korståg på osynlig mark
Himlafästets ouppnåeliga villa
Ger Liv åt lekande kärlekstörst

I människors Eviga brylla...




Fri vers av Pillan på Näset
Läst 76 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-09-30 20:34



Bookmark and Share


  danne //
Vilken skaldande berättelse ,vackert!
2020-09-30

  La yegua
vad vackert. underbart
2020-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Pillan på Näset
Pillan på Näset