Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eviga återkomsten


Ny Värld

En ny värld
där berget andas sin materia
går vadare
och samlar gallpärlor
mellan oceanerna

En ny värld
där verkligheten existerar
finns möjlighet
att gripa insikten
ur de de djupa klyftorna

I den nya världen
där ljuset plötsligt fastnar
i droppens darrande
bevekas tidlösheten
i havets upplösning

En ny värld
där intighet möter storhet
i själva livskällan
där dansar de ungas röster
över de gamlas gravar

I den nya världen
står en lång man i gul rock
röker njutningsfullt
på en smal cigarill
innan det är dags
att åter ta plats
i den eviga resan

Insikten leker som en lekatt över skrovliga väggar
och vinden, solen och ljuset
återvänder

Som alltid.




Fri vers av Pillan på Näset
Läst 94 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-09-30 20:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pillan på Näset
Pillan på Näset