Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
FBI skärper samarbetet med spionbyråer för att bekämpa hackare (SHAREFacebook Twitter)


FBI skärper samarbetet med spionbyråer

 


Den amerikanska federala polisen (FBI) kommer att arbeta närmare med spionbyråer och internetföretag som en del av en ny federal strategi för att bekämpa utländska hackare, rapporterade Reuters på torsdag med hänvisning till högre FBI-tjänstemän.

Beslutet kommer efter ett år då US Online Crime Complaint Center inlämnade totalt 467 361 klagomål, totalt totalt 3,5 miljarder dollar i skadestånd till privatpersoner och företag.

 


FBI: s strategi kräver en omorganisation av personal med ansvar i kampen mot it-brottslighet och it-motintelligens, och betonar att bygga partnerskap med utländska brottsbekämpande organ samt privata internetföretag, som ofta har den mest användbara informationen om hackeraktiviteter. Matt Gorham, biträdande chef för cyberbrottsavdelningen.

Bland annat kommer NCI-JTF National Task Force, en statlig myndighet med säte i Chantilly, Virginia, att förvärva ny status med specialister från mer än 30 federala myndigheter, inklusive CIA, National Security Agency och Secret Service. . Det kommer att fungera som en central pelare i regeringens insatser för att övervaka och bekämpa cyberattacker.

Målet med denna strategi är att kombinera "allas verktyg och auktoritet" för bättre resultat, sade Gorham.

Särskild uppmärksamhet kommer att ägnas "missionscentra" med separata IT-avdelningar inom FBI, som kommer att övervaka störningar från Ryssland, Kina och Iran, som anses vara stora cyberhot.

"Vi medger att våra främsta utländska motståndare för länge har trott att de kan attackera amerikanska nätverk, stjäla immateriella rättigheter, äventyra vår kritiska infrastruktur utan att äventyra sig själva", säger Tonya Ugoretz, biträdande assistent. direktören för FBI: s IT-avdelning.

 

Vissa nationella säkerhetsexperter sa dock att dessa partnerskap kan leda till interna konflikter, där olika underrättelse- och utredningsorgan har olika syften som kan konflikt.

"Det är oundvikligt att dessa skillnader kommer att skapa spänningar i förhållande till prioriteringarna, men vi måste försöka för vi måste bättre förstå det kriminella ekosystemet", säger Michael Daniel, en högre amerikansk tjänsteman och nuvarande president för Cyber ??Threat Alliance.
 




Övriga genrer (Översättning) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-10-01 15:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP