Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En ny filosofi

Jag har Ockhams gamla rakkniv
med mig här i fickan
Och när jag möter gubben själv
I min badrumsspegel
Saknar han den inte ens
Det förvånar mig inte ett dyft
Vi har båda ett präktigt
åttaseklersstubb
Det visar tydligt att vi inte lyckats
bli kvitt det överflödiga
I beskrivningen av oss själva
Han har dessutom mage
att säga han att han bytte
Filosofi för länge sen
Nu lägger han till allt möjligt
I sin teori om allting
Ja, till och med sånt
Som inte har med någonting
att göra
Utom kniven då,
för kniven,
den gamla rakkniven,
den rostar tryggt i fickan
Och jag, jag andas ut




Fri vers (Fri form) av Lustverket VIP
Läst 75 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-10-01 19:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En dikt som vill hitta in till centrum av jaget, skulle jag tro.
2023-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP