Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Avmaskat

Vi har alla piskats runt
I den röda stormen
Av krig, knark och rock´n´roll
Men jag tyckte nog aldrig
Att det var så farligt
Fattade inte vad som var fel
Förrän jag såg tecknet
Det enda livstecknet
i allt det hårda, kalla
som var min tonårskultur
På denna enda punkt:
en blombukett i vas
Här kunde du vara mjuk
Här bjöd du faktiskt motstånd
Din stackars sate
Vilken tur du har
För denna enda punkt
Ska bli den enda plats
Där du kan stå säkert
Och tvätta bort dig själv




Fri vers (Fri form) av Lustverket VIP
Läst 81 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-10-01 19:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Utan kommentar drar jag uppmärksamheten till denna dikt med en kommentar.
2023-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP