Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Från 1998 detalj ur större målning... "Tiden sätter sina spår"


VAD KINDEN MINNS AV DIG

 

en sista smekning mot kinden

hennes vidrörande ögonfransar 

franstipparna vippande kittlande

hennes varma mjuka ludna hud

 

åldern hade nått dem båda en dag

nu var hon borta och han ensam...

 

ljudet av hennes steg hörde han ändå

hon kom med frukostbrickan med kaffet

en illusion ett ögonblick av sorgens grepp

grep tag i hans vridna ledbrutna kropp

 

penslarna pennorna färgerna pappret

han framkallade henne om och om igen

bilden av sin älskades skönhet och väsen 

 

när han var färdig grät han

sen skrattade han lite lätt

som om tårarna skrämdes

 

sakta slog han upp sherryn

läppjade smakade och doftade

hon fanns i allt i precis allt nu

 

men det fanns ingen återvändo 

han måste fortsätta utan henne

han älskade henne - hon honom

 

livet skulle fortgå 

han skulle sakna

le åt ljuva minnet

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-10-02 17:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP