Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Silverljus

Aspdungen har klätt av sig sina löv
går formlös ner till vattnet
hon håller ett stycke strandglas mot solen
ett dovt skimmer, en vinge

och under molnen ristade i olja och rök
brusar tystnaden i glasgröna vågor
min hand har släppt från hennes hud
som en porslinsskärva från ett dyrbart fat

det sista dagsljuset backar in bland slyn
sköljer sig i dikets mjukgrå vatten
och stiger upp på andra sidan,
ett rävskimmer i snåren

kvällen doftar myter, mossa och sten
och varje bokstav blir en annan
tills hela språket antänts
av en varsam glöd




Fri vers av Grävling
Läst 208 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2020-10-02 15:03



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Underbar !
2020-10-06

  Lustverket VIP
Färgstarkt, väldigt levandegjord dikt med energi och naturkontakt. Fint!
2020-10-05

  Maja Ivan
Att läsa sina dikter känns som att gå bortom orden, du beskriver på ett sätt som får orden att betyda mer. Vackert! "Varje bokstav blir en annan tills hela språkets antänts av en varsam glöd"
2020-10-02

  Androiden VIP
härligt. vill krypa in i dikten och bosätta mig i den.
2020-10-02

  Ulf Carlsson VIP
Andlös andaktsfull dikt, där redan från början "hela språket antänts av en varsam glöd".
Färgskalan är dämpad som i en aftonsång och diktens kropp har en struktur av balanserat lugn.
Alla fem sinnen samverkar i denna meditation inför höstens nakna skönhet och väcker det sjätte sinne som är fin poesis signum.
Rubriken är, för min smak, möjligen något missvisande för textens kolorit.

2020-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling