Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Embarkerad




Låt dig aldrig älskas
för mycket

(men älska för egen
del,det går väl bra?)

Då närheten lätt
bränner sig fast
i tvingad känsla

Enbusken överlever
ensamt med ljuset
och blåsten

Men tynar bort under
Trädens skuggande
gemenskap

Endast den blinde ser
nog så bra i mörker
att föra sig framåt

Medans den seende
Villrådigt blir stående
I oförmögen stillnad

När den deprimerade
är alltför upptagen med

Att skåda in i sin egen
Olycklig gjorda navel

som så många gånger
förr

Och någon sjunger
en sång ur sitt inre
sinne till livets lov


Då du själv inte kan
fatta vilken nyckel

Som skall låsa upp
dig ur den drömlik
-nande situationen

Men var det ändå
meningen med att
du skulle vara där?

I skeendet som till
synes slumpmässigt
Tilldrog sig

Likt en studsande
Roulette-kula mot

Något tur/oturs
nummer som alltid

själva Ödet står bi
att utdela närhelst

Det finnes tid
och
möjlighet därtill


Och du ska driva
bort från allt detta


När dina ögon
slutat att läsa?



















Fri vers av Sefarge VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-10-02 15:27



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Kärlek - borde vara så enkelt men är ju så svårt. Det som kändes rätt igår kan kännas fel idag, dock Robban Brobergs "Jag måste hej jag måste hej jag måste hejda mig, när jag ser en tjusig tjej" brukar lätta upp.
2020-10-03

  Scarlett Miryam VIP
Det som väl blivit embarkerat kan få finna sig i lite olika sjögång... den sanne kaptenen som inte kan bemästra det han älskar (försöker ändå?), och vet att om han älskas för mycket tillbaka har han sjunkit och slukats oåterkalleligt.
(Tankeväckande dikt, uppenbarligen; det var ju inte alls det här jag tänkte kommentera vid första läsningen... hur driver man, när väl ögonen slutat läsa?)
2020-10-03

    Lena Staaf VIP
Det finns inget så svårt som kärlek. Två som möts, olika förväntningar, olika grad av att våga ge sig hän, olika önskemål om beroende/självständighet. Hur kan det någonsin funka?
Känsligt och ödmjukt skrivet.
2020-10-02

  Kungskobran VIP
För mycket kärlek kan kleta
I de blindas rike är den enögde konung
Det finns ingen tur eller otur bara dålig förberedelse

Du fångar skickligt upp livets väsentligheter

2020-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP