Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dagens rapport

Vi lever i en corontän
som bara bryts av matinköp
barnbarn och tandläkarbesök

livet är komplicerat
för var och en
och du och jag
har vår del
av världens galenskap

ändå vaknar vi gamlingar
med ett leende
i varandras armar

och jag är obotlig
i min glädje över varje morgon
jag skyndar barfotad ut

klövergräs kittlar mina anklar
mina armar lyfter med öppna händer
mot himmel och svindel -

jag andas med havet
och följer vågornas gång
de som brusar miltals härifrån -

och varje eftermiddag
berättar min man om nyheterna
- Trump har covid 19 -

nyheten tumlar runt i mig
i skadeglädje
jag måste erkänna det

jag är inte hel och ren
har min del
av världens galenskap

och nu tack för mig
det är dags för siesta!








Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-10-02 17:00



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Härlig dagsrapport med lite bittermandel i. Det är väl inte utan att man känner viss dos skadeglädje avseende Trump. Som ju hånat de som bär munskydd.
2020-10-03

  Blått Norrsken VIP
Att vi ständig blir upplyst om att det finns någonting som heter karma är bra och i detta fall ännu bättre .
2020-10-03

  lila fjäderblomman VIP
Underbart av underbara du! En liten hemlighet oss emellan : hade samma skadeglädje när det gällde Trump! :)
2020-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP