Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grannen

Min nya granne är marknadschef
i ett företag som säljer hälsa och skönhet
jag vet mycket om naturens skönhet
i maj och september
och ännu mer om hälsa
blåbär, äpplen och havregrynsgröt.

Min nya granne är ganska vacker
med fylliga målade läppar
och ögonbryn som två sniglar som kantrat
ett bestämt drag över munnen
som anstår en marknadschef
och små knappt märkbara tics.

Min nya granne granskar mitt ansikte
och hittar förbättringsområden
hon vill smeta över något kolijox
bara hon inte tar fram lasern eller kniven
där går min gräns som måste dras
i gränssnitt även mot en granne.

Jag framhåller mina starka benmuskler
som har hjälpt mig att springa
långt från farligt lockande anbud
och mina vältränade skrattmuskler
som hjälpt mig att garva mot alla tokigheter
som marknaden erbjuder.






Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2020-10-03 15:41



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Kul, syrlig och klockren text!
2020-10-05

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text om att leva i skilda världar, den konstgjorda och den naturliga.
2020-10-05

  ULJO
Det var kreativt och bra
2020-10-05

  Monika A Mirsch VIP
Den fin, utmärkt!
2020-10-05

  BenGust VIP
Tja, marknaden svämmar väl över av allehanda kolijox, kan jag tänka.
Det finns gränser för allt.
2020-10-04

  Anya VIP
Yta mot djup. Bra formulerat. Finns mycket att tänka på och jag påminns om vår ytliga värld.
2020-10-04

  Cikoria Blå VIP
Din nya granne skulle kanske uppskatta dina dikter? Dock inte den här ;)

2020-10-04

  Briza media
Helt underbar text, även andra gången jag läser. Jordnära pondus och klokhet som genomskådar det ytliga och står upp för det verkligt viktiga.
2020-10-04

  Lottie Ålhed VIP
Kul och tänkvärt om var gränsen går..
2020-10-04

  Blomma-Stjärna VIP
Kul att läsa din coola dikt om grannen -hoppas ni finner ett sätt att förhålla er till varandras närboende existens! - jag håller på dina starka benmuskler och vältränade skrattmuskler och på ditt natur-liga sätt att insupa skönhet och hälsa!!!
2020-10-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Kul dikt med klös! Just konstgjorda ögon bryn, som många numera har, gör mig full i skratt. Särskilt när de sitter olika högt. Samt ankläppar av filler som ser ut som man fått en snyting.
2020-10-03

  Minkki VIP
tack för kvällens skratt ;)
2020-10-03

  Solstrale VIP
Alltså du är så himla cool! Vilken häftigt cool text! I lovet it! :)
2020-10-03

  AiA Maria den fria
Tack för-naturlig skönhet !
2020-10-03

  Niliboy
Huga ligen, hopps grannen är trevlig!
2020-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP