Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Seglingen gjordes före gps ens tid.


En tuff seglats

När jag står vid rodret och vågorna lyfter båten känns det som hela livets rytm.
Möter vågorna olika hela tiden, för vissa vågor faller jag av för andra lovar jag. Gröna kaskader av vatten slår över däck och skummande vatten forsar på sidorna ända ner till sittbrunnen och ut över akterspegeln. Vattnet sprutar över sprayhodden , vi duckar under den.
Segelsättningen är minimal. Bottenrevad stor och en flik till försegel. Båten går stadigt och kränger obetydligt. Vinden kom överraskande. Vi hade bestämt oss att segla från Allinge till Rönne på Bornholm och kommit halvvägs. Skall vi vända om eller fortsätta? Vi bestämde oss att fortsätta, det är bidevind och vi seglar snabbt, är stundtals uppe i sju knop. När vi närmar oss Rönne ser vi kaskader av vatten spruta upp från vågbrytarna. Vad är inloppet? vi spanar oroligt men ser inte. En grön prick dyker upp, skönt nu vet vi vad vi är. Lägger om kursen nu har vi vinden rakt akterifrån.
Rutschar ner för vågbergen i rasande fart. Kämpar vid rodret för att hålla henne på kurs. Vad är öppningen, vi spanar förgäves och närmar oss snabbt vågbrytarna. Nu äntligen syns den ,vi styr in mellan pirarna, en jättevåg lyfter in oss i hamnbassängen. Puh, det blir plötsligt alldeles stilla. Vi tar ner seglen startar motorn och tuffar långsamt in i hamnen.




Prosa (100-ordare) av Kungskobran VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-10-03 19:01



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
oj, det verkar livfullt och härligt och farligt att segla!
2020-10-06

  ULJO
oj oj. Havet verkar spännande
2020-10-05

    ej medlem längre
Så väl gestaltat, vackra bilder och härligt att läsa för mig som nyligen varit ute och seglat.
2020-10-04

    ej medlem längre
Skicklighet krävs för dylika manövrar.
2020-10-04

  bibbi ahrnstedt
Oh så spännande och vilken seglats!
2020-10-04

  AiA Maria den fria
Oj:)

Tack för vågad seglats !
2020-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP