Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Panikångestens hiss.

Osannolikhetsdagar
Utan sans eller trovärdighet
Ångestsvettningar
Av skräck och terror
Känslan av värdelösheten
Av tron att inte vara önskad eller välkommen.
Ett liv i ingenmanslandets självhat
Lusten som inte längre lyfter upp
Snarare tynger ner, till den doften av jord och mögel
Som tränger in i varje por
Som tvingar fram smaken av spyor.
Inget mer som lockar
Inget som ger en förhoppning
Likt en skogsbrand utan kontroll
Rök och aska
Gaserna av gift.
Ett landskap likt en hadestillvaro
En himmel färgad av levrat blod
Lavaflod som slukar och förgör
Varje ben i kroppen
Varje cell i mina lungor.
Ingenting är rationellt tänkande
Katastrofkänslan som förlamar mina muskler
Tanken att detta mående är absurt
Finns där men når inte fram
Lugnar inte mitt hjärtas slag.

Och ändå härdar jag ut
Transpirerar och renar mitt blod
Lugnar min pulsfaktor
Min inre atmosfär.

Syret är lätt. Syret är rent.
Mitt liv går vidare
Mitt liv är helt.




Fri vers (Fri form) av Nicke Pistol VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-10-04 03:52



Bookmark and Share


  Sommarnattsljus
Oj, otroligt starka metaforer, och faktiskt ett oväntat slut. Bra jobbat! (text, innehåll, och insikt)
2020-10-04

  alicja lappalainen VIP
du beskriver bra en kontrast mellan dessa två olika lägen.
2020-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Nicke Pistol
Nicke Pistol VIP