Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Platser

Materiens uppvaknande
i människan
är bryskt

Hjärnorna är platser
i universum;
ställen,

på samma sätt
som stenblock
i fjällens rasbranter;

som meteoriter,
antända i jordatmosfären

men människan
är osäkert material;
mycket arbete i slaktbodar
och hoppande majoriteter;
vacklande
på existensens knivsegg
när dagarna blänker,
när nätterna urrar;

kinderna hettar
och järnbruken vibrerar

I bostäderna
slaskar man gädda
i nära relationer

Svarslösheterna
irrar genom trädgårdarna,
och jag minns min gamle mattelärare
som sköt sig skallen
som svar
på cancerns obotlighet

Ålderdomliga lidanden väller
i störtskurar
över bussarnas karosser;
hagel
över plåtiga vardagligheter

Individuella angelägenheter
står på rad
i coronatester
och bokreleaser

Att resa
är kroppslig påtaglighet

Inte fan
tänker jag upphöja lidandet
för att det inte kan undvikas

P1:s Filosofiska rummet
är ett uselt, ytligt, fantasilöst
program
med trötta traditionalister,
som brödpräster i Parikkala

Jag lyssnar till William S. Burroughs
Break Through In Grey Room
och ser aftonen glida iväg;
antecknar,
för bok över fragment

Torr faller tidsspillan
i kortvågsinterferenserna

och jag drömmer om verkanseld

Radio Luxemburg svajar
på MV 208
i Kiladalen 1958

”That's it and that's all
from yours sincerely Tony Hall”

Buddisternas fåniga kläder
avslöjar dem




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 77 gånger
Publicerad 2020-10-04 20:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP