Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jordklotet inuti huvudet

JORDKLOTET INUTI HUVUDET

människan är ett för starkt lysrör
i livets rumslighet
synkroniserar sig inte smidigt
i Z-axelns koordinat

nej, tar för mycket plats långt ut i bilden
sen tröttnar hon och försvinner ur bild
lämnar ett sårigt tomrum efter sig

människan är liten på jorden
men har jordklotet inuti huvudet

världen gör hon så liten
sig själv gör hon så stor

planeten är ett mysterium
länder är kantslipade nyckelhål
när sticker en nyckel utifrån in sig
låser upp oss och lär oss
att det inte handlar om det vi tror

missförståndet har nedärvts
frökapslar av missförstånd
sprids med DNA-spiralens hastighet

så fort en generation kastat in
raderas en nyfunnen visdom

så länge vi lär oss
den grundläggande psykologin
bakom varje slagfält

så länge vi förstår
att livsmodellens koppel sätter krokben
för den egna forskningen




Fri vers (Fri form) av Martin Möldener VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-10-05 12:50



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
”Låser upp oss o lär oss att det inte handlar om det vi tror”

Där väntar visdomens källa...tålmodigt

Tack Martin att du finner orden!

2020-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Martin Möldener
Martin Möldener VIP