Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


min räddare


Grön ängel


Änglar -
överallt finns dom, alltid redo att gripa in.

Jag har mött flera av dem, en minns jag särskilt.
Den tog en mans skepnad i biljettkön på en av
Londons tågstationer i min gröna ungdom.
Där stod jag några meter framför honom
och grät vid biljettluckan.
Jag hade just missat bussen till båten och hade
inte nog med pengar till tågbiljetten.
En hand sträcktes fram med en fempundssedel
i greppet, den var sådär brittiskt fräknig
minns jag.
Vände mig om och såg en man i gröna kläder
och jägarhatt på huvudet.
Svarta solglasögon täckte hans blick.
Utan ett ord visade han mig vägen till tåget,
i sista sekunden klev jag på.
När tåget börjat rulla kollade jag ut genom
fönstret, för att vinka åt min räddare,
men han gick rak och stolt sin väg utan att se
sig om.
När han svängde runt hörnet
såg jag hans ryggtavla;

vingarna spände mot jacktyget.




Prosa av stormengudrun VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-10-05 15:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP