Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

närmre ifrån

bildbrus fångas med en flat knytnäve
som borrar sig in i förändringens massa
och skriker sin förtvivlan när hoppet
fråntas det sista andetaget

förklaringen hör sitt eget eko medan lusten
att fånga ett dött hjärta sinar när
sanningen möter den upphörda pulsens moder

tills nu har fötterna följt samma stig och
borrat in sin längtan efter målet
som aldrig var tillräckligt skarp
för att kursen skulle vara rätt

men melodin är så tydlig
doften så vansinnigt underbar
att avståndet mellan våra hjärtslag
inte längre bryr sig att universum
är oändlig

eller att våra kroppar aldrig möts




Prosa av Max Poisé
Läst 250 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2020-10-06 17:14



Bookmark and Share


  DominiQueen
Älskar Ditt
... oändliga Universum

Känns nära besjälat
som om Du är livet bortom skapelsen,
ordet, livet

som om att Du fick magiska superkrafter
och extraordinära känselspröt
hur Du andas in ... oss
läsaren

Du är en känslornas astronaut
en ordens genfarare
en färgskiftare
en parlör, en observatör
en förförisk charmör
... som berör

Alltid är vi förbundna i
flammorna som livnär
poeter:
Skapelsen

Själarna badar i hav av inspiration

Du påminner om Kärlek
Lidelse Längtan och det absoluta

MAX, jag älskar
Natten är fullkomnad
min man sover gott
efter vår kärlekstund
JAG ÄR KÄR!

Nu läste jag detta
det gör mig lycklig
än mer salig än salig
min vän
Min käre själsvän
Min poetiska broder
min ordrike olike like
Min älskade Maestro

Min fine, fine goe
medvandrare
TACK att Du finns.

Dina ord, Dina ord
gör bokstäverna värda att inordnas
i alfabet och att få gunga i konsonanterna.

Du är vokalen.
Niger
Andas i hoppet.

KIM
Din vän i ljuset.


2020-10-09

  Rise Little One
2men melodin är så tydlig
doften så vansinnigt underbar
att avståndet mellan våra hjärtslag
inte längre bryr sig att universum
är oändlig

eller att våra kroppar aldrig möts"
Dessa förtrollande meningar talar till och väcker läsarens minne till något eget och alldeles underbart.
2020-10-07

  Marita Ohlquist VIP
En vemodig text som förmedlar att det numera saknas ett fotspår på stigen!
2020-10-07

  Lottie Ålhed VIP
Avstånd Närhet Närmare ifrån En fin titel på den vackra dikten. Applåd!
2020-10-07

  Eva Langrath VIP
Vackert bildspråk som får mig att fantisera omkring de två som en tid följt samma stig.
2020-10-06

  ULJO
Din poesi väcker något. Bra skaldat här.
2020-10-06

    Lena Staaf VIP
Mycket spänning här i dein text med vackert bildspråk och oväntad vändning på slutet.
2020-10-06

  AiA Maria den fria
...”att avståndet mellan våra hjärtslag inte längre bryr sig att universum är oändligt

eller att våra kroppar aldrig möts”

Dina ord fångar-når o ger... o det känns än mer


Tack!
2020-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé