Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


att känna världen som ändlig då varje steg är en ny vandring

 

Utan dig är jag. Jag. I andetaget stannar ljudet i strupen. Jag. I samma ögonlock väntar sig oändligheten. Ogreppbar. Men ändå nåbar för mig just nu. Jag väljer att vara den jag vill vara. Och i samma stund jag gråter över dig så gråter jag över mig. Utan mig är jag inget.

Jag stormar inga fort ikväll, jag seglar inga oceaner, inga slagfält får min kropp i natt. Jag värjer mig för sötman och honungsorden.

I stunden när sömnen kommer famnar jag det som är kvar.

Utan mig är jag inget.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-10-05 23:04



Bookmark and Share


  siv birgitta.a. VIP
bra skrivit
2020-10-07

    ej medlem längre
Dina ord spelar med sådan säkerhet över känslors sköra strängar. Så stor kan sorgen vara att förlora sig själv, och en fantastisk, och inte mindre smärtsam, resa att finna sitt innersta själv.
2020-10-06

  Blomma-Stjärna VIP
man får vara rädd om sig så länge man har sig -
och utan jag inget du!

- ungefär så
fast med dina ord
så poetiskt och sinnligt!
2020-10-06

  lodjuret/seglare VIP
Utan dig är du inget. Så sunt som det är skrivet. När du väl är borta, om en hundra år eller så, vem skall sakna dig då? Redan vid ditt möjliga frånfälle kommer världen att vara just en 'dej-tom' värld och utan texter som dina kommer världen att bli så möjligt än mera fattig. Så om du inte är saknad än, du kommer i vilket fall vara det då.
2020-10-06
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP