Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Oljepastell på papper: Solstrale… från 1998


EN FRIDENS DAG

 

Vi har dagar

för det ena å andra

instifta en dag som ingen av de andra

 

en tystnadens dag

och vilans dag

tillika nykter

likaså lugn

 

en dag då ingen tragedi får ske

en dag då inget ont får förstöra

tror ni att människan kan de?

vara stilla för en dag utan att störa

en dag utan att något enda litet förgöra

 

tänk er en dag med frihet över hela världen

utan krig eller katastrofer... frid vid härden

 

tänk er en dag utan sot och larm 

som ett litet barn som sover vid sin moders barm

 

en fridens dag

önskar du och jag

 




Fri vers av Solstrale VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-10-05 23:59



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Jättefin pastellmålning.
Inget stim och larm och
tankeväsen. Bara vara
ursprunglig. Skönt.
2020-10-06

  AiA Maria den fria
Tack min vän !

Tänk om...alla som vill o kan...valde att i exakt samma sekund...valde att stanna upp en stund...fria från tankar...bara vara i hjärtat...
Så vänder vi jorden upp o ner o bringar ordning i kaos:)

Din konst... dina färger...o vibrationer skänker glädje o frid!

Tack!
2020-10-06

    Lena Staaf VIP
Jo det skulle man önska med tanke på det inferno som många människor lever i.
2020-10-06

  siv birgitta.a. VIP
bra gillar det
2020-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP