Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farsot

 

 

det är farligt att leva

ja, man kan dö

litet virus så oansenligt

mindre än minsta frö

 

som en löpeld det sprids

människor ej kan fatta

snabbt som bara den

åt den man ej kan skratta

 

oskyldiga små symtom

blir till stort allvar

man kan bli dess offer

både kvinna och karl

 

inte sedan Spanska sjukan

en pandemi drabbat världen

vi rustar oss till försvar

vi höjer alla svärden

 

det måste bli ett slut

på denna hemska farsot

vi står inte längre ut

vi ger oss inte utan knot

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-10-06 12:53



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Nej, jag protesterar, man ska ju vara snäll mot de små och virus är väl bland de minsta som finns?
2020-10-10

  Kungskobran VIP
Livet är som det är
med eller utan coronans besvär

Tag vara på din dag
gör den till välbehag

Sluta och gnäll
försök vara snäll

Älska livet dag efter dag
le skratta och var glad


2020-10-07

  BenGust VIP
Vi vår vänta på vaccin och se var vi står till våren.
2020-10-06

  den nakna poeten
ja det är ett elände med mycket död i sej det måste få ett slut och det kommer det att få men när ?
2020-10-06

  Feliaxel VIP
Jag håller med om att man börjar bli trött på denna pandemi
2020-10-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra skrivet om denna plåga! Tyvärr verkar den väldigt ihärdig. Men hoppet måste leva.
2020-10-06

    Lena Staaf VIP
Ja många har tröttnat. Tyvärr innebär det också att vaksamheten blir mindra.
2020-10-06

  ULJO
Precis. Vi har fått nog
2020-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP