Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hyllning till frissan

Hon är den finaste jag vet
varje gång det är dags
som hon tar fram sin sax
väntar en stund av salighet.

Medan hon gör mig nästan snygg
så pratar vi och fnissar
jag och min frissa
allt kan jag säga och känna mig trygg.

Vi pratar om barnbarn och litteratur
om vännernas öden
om sorg inför döden
om demokrati och om diktatur.

Att håret kan växa fastän man är död
hon klipper och tårarna droppar
kan vi på rättvisa hoppas
måste man slitas ut för sitt levebröd?

Att klippas av henne är ett äventyr
en klippande guppande färd
ut i fantasins och funderingarnas värld
ett skapande som hon styr.

Jag ser mig i spegeln nyklippt och klar
en helt ny person
och alldeles bakom står hon
och jag ser glorian som hon om sitt huvud har.




Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2020-10-06 17:41



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Perfekt om man tröttnar på sig själv, man blir ju en helt ny person. Ej dissa denna frissa!
2020-10-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Trevlig hyllning till frissan. Jag känner igen mig i din dikt. Tänk så mycket man har att avhandla under klipptiden!
2020-10-07

  Marita Ohlquist VIP
Underbar hyllning till din frissa, jag har en likadan.
2020-10-07

  Lottie Ålhed VIP
Här kan man tala om en innerlig och nära relation om än yrkesmässig Kul och fin dikt.
2020-10-07

  Niliboy
Se frisörerna de kan vara förunderliga!
Det är ju så trevligt att bli klippt å prata om livet! Jättefint berättat!
2020-10-07

  Kajan VIP
Härlig och lekfull text, om en fin relation med ömsesidigt utbyte tydligen. Att bli lite glad av, även om man själv sitter långhårig och dan...
2020-10-06

  Eva Langrath VIP
Fin text med härlig rytm är denna hyllning till en frisörska.
2020-10-06

  Blomma-Stjärna VIP
Nämen så fin frisörska-hyllning! Jag tror hon vill ha dikten inramad på sin Salong - som ett Diplom!
2020-10-06

  ULJO
Kul presentation.
2020-10-06

  Solstrale VIP
En frissa som din kan i gen dissa! Mycket fin dikt!
2020-10-06

  Sparvögat VIP
En sådan frissa vill jag ha, härlig hyllning...
2020-10-06

  Öknens Ros VIP
Fin hyllning till frissan!
2020-10-06

  AiA Maria den fria
Så himla FINT!

Tack!
2020-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP