Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


skogspromenad


Skört


Jag gick igenom
Bauerskog
ett äpple i min ficka

satte mig på stubben
för att ta något att dricka

Solens strålar strilade
på mossbelupen sten

blicken föll på kottarna
som ramlat av sin gren

Ekorrar på marken
syntes haft en trevlig fest där

kanske hade lille Skutt
och Tuvstarr varit gäster

Fantasin kan flöda
när man sitter i en skog

tyckte mig förnimma
att John Bauer satt och log

Månde såg jag älvan
dansa fram
på mossans golv

tittade på klockan
den hade passerat tolv

Reste mig från stubben
som var hasselmusens pört

prasslande i löven
såg jag någons gråa skört

Mellan stammarna försvann han
ibland skogens gula blad

jag gick vidare på stigen
obeskrivligt lätt och glad









Bunden vers (Rim) av stormengudrun VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-10-07 19:30



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Vilken härlig dikt om naturen. Påminner mig om när jag läste tomtebobarnen.
2020-10-09
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP