Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Himmelen rodnar

Det börjar som en ljust orange, glödande nyans vid horisonten.

Färgen sprider sig upp mot randen av moln och skiftar mot rosa och rött.

Träden står som mörka siluetter mot den brinnande skyn.

Jag ser att himmelens ton blir mer intensiv för varje sekund, rodnaden stiger och sprider ut sig.

Rött, rosa, orange, guld, pärlemor, breder ut sig framför mig, ovanför mig.

Grått, brunt, mörkt grönt, svart under mig, bakom mig.

Så börjar skådespelet avta och färgerna bleknar.

Successivt mattas paletten av och det börjar skymma.

Kontrasterna minskar och ett färglöst mörker omfamnar mig.

Jag kan gömma mig i mörkret, vila i dess osynlighet.

I väntan på att ljuset ska återvända och blända mig med sin skarpa blick.




Fri vers (Fri form) av Väsensskild
Läst 57 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-10-07 18:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Väsensskild
Väsensskild