Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Första helgen i oktober är det i vanliga fall marknad, Arvikamarten, men inte i år. Vid den tidpunkten kan man köpa kålkorv, små råa korvar som man ska ha i kålsoppan.


I en kålsôppe

kolorerade skogar

kylig gryning
med dimvävsängar

första hälja
i oktober

men ingen
Arvikamarten i år

snart börjar
ändå älgjakta

utan bössa
jagar jag min
kålkôrv

vilken lycka

Coop i Vikene
di har gôtt om´et

vitkål som
smörsirapbryns

i doften
barndomstecknas
far vid spisen

min kålsôppe aldrig
så god som hans




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-10-07 19:23



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Det har jag aldrig smakat, men det låter gott.
Vilket fint minne du har av din far.
2020-10-07

  BenGust VIP
Inte dumt med kålsöppedoft.
Känner liksom genom smaklökarna.
2020-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP