Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Efterlysning

Hon är försvunnen
mitt bästa i livet
tog vinden och for
bort med molnen
saknaden är total
förstå inte varför
nu är min undran
om hon kommer åter

Hon lämnade stilla
klädd i gröna kläder
tänker på glädjen
hon delade med sig
leklusten på ängarna
när solen står högt
vågen mot stranden
som lockar till bad

Hon reste sin väg
med sorg och saknad
kan inte det förstå
allt som var så fint
de ljumma kvällarna
vid juli och augusti
picknickfilten i hagen
och fåglarnas drill

Hon bara försvann
med sol och värme
tog regnet med sig
det som vi behöver
slut på härligt ljus
och fika på verandan
sommaren försvann
och hösten tog över

(Copyright © ULJO)




Fri vers av ULJO
Läst 510 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-10-09 06:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint om årstidernas skiftningar. Sommarens lätta vemodsfarväl. Som tur är kommer hon åter.
2020-10-11

  Blomma-Stjärna VIP
Fint flyt, tänkvärd text om den underbara korta sommar vi har här i norra Europa
- (man kan läsa texten också som att en kär kvinna har gått bort och nu efterlyses!)
2020-10-10

  Kungskobran VIP
Sommarnattens leende.
Fint
2020-10-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Fina bilder om saknad när sommarflickan går sin väg och hösten kommer.
2020-10-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja sommaren för
mycket hastar det
tycker vi som ofta
där rastar, och för
tidigt oss till hösten
kastar... Den borde
varit mer human och
sparat en liten solskens-
plan för oss att ta till
på hemmaplan!


2020-10-09

  bibbi ahrnstedt
Årstiderna är fina, vi vet ju så väl att hösten kommer åter
2020-10-09

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om sommaren som var
och alla fina minne som finns kvar
nu är hösten här, inte så tokigt ändå
dags tända ljus när mörkret faller på.
2020-10-09

    Lena Staaf VIP
Fint beskrivet om förundran över den förändring som det innebär när sommaren drar bort efter sitt ack så korta gästspel.
2020-10-09

  Öknens Ros VIP
Och sommaren är alltid så kort. Fint skrivet och beskrivet.
2020-10-09

  AiA Maria den fria
Fin bild både ”bildligt o talat” !


Tack!
2020-10-09

  Feliaxel VIP
Vilken tur att sommaren kommer åter nästa år
2020-10-09

  Maria Sundelin VIP
Rolig tanke

2020-10-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO