Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets skola

 

 

jag kände en gång en drömmare

han såg alltid livet i rosenrött

han berättade om livets saga

allting var så rart och sockersött

 

han fick mig att tro på livet igen

att livet var värt att leva för

att lyckan fanns även för mig

men att även jag en gång dör

 

vad döden var han förklarade

alla sorger och bedrövelser försvann

men att människor skulle mig sörja

att jag tog adjö av nära hann

 

men i livet jag skulle trivas

glädje och lycka där skulle bo

ja, barn skulle där också bli

men även stunder av oro

 

så blev mitt liv ett liv att levas

båd sorg och lycka det blev

men så är livets lagar

nedskrivet i ett slitet brev

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-10-08 09:34



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
"Livet är en fest". Sen kommer baksmällan.
2020-10-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra skriftat om livet, med med- och motgångar. Precis som det är.
2020-10-09

    Max Poisé
ett fint brev som ämnar ödet
2020-10-08

  Sparvögat VIP
Ett fint porträtt av ett liv...
Tycker mycket om sista stycket !
Mycket tänkvärt skrivet!
2020-10-08

  BenGust VIP
Livets skola skiftar.
Vissa går inte den fullt ut
utan kikar bara in av ängslan
eller av ödets nyckfullhet.
2020-10-08

  ULJO
Fint att du delar med dig. Väl skrivet
2020-10-08

    Lena Staaf VIP
Livet som man får leva så gott som man kan.
2020-10-08

  Feliaxel VIP
Livet som det är
Bra beskrivet
2020-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP