Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bakom det tunga röda draperiet.


Lyssnar till
den skorrande
efterklangen
av myndiga
mässings slag
från klockan
på väggen
rakt fram
mellan fönstret
och eldstaden

Vänder inte om

Stannar bara
i rummet
som en gång var
en liten stund
och söker läsa det
finstilta
nästan glömda
gömt mellan raderna

En gång ska
boken läggas
till handlingarna
och annat skrivas

Men först samlas
vi här
ännu en gång
I rummet som
en gång var

Och väl fortfarande är
om än i annan regi nu

I finrummet
bakom det tunga
röda draperiet






Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-10-08 16:10



Bookmark and Share


  danne //
Vad suggestivt ... ja även titeln lockade in mig .. lite Strindbergs känsla ...

Gillar det..
2020-10-10

  Kungskobran VIP
Fint om det litterära rummet, det finns alltid kvar om än i andra former
2020-10-09

    Lena Staaf VIP
Något hemlighetsfullt, fördolt, nästan hotfullt.
Fast nu måste jag erkänna att jag har röda sammetsgardiner i mitt vardagsrum. Men bara på vintern.
2020-10-08

  Solstrale VIP
Rödarummet litterära möten, motverkar författarens skrivkramp har jag hört det att ha sammetsgardiner i rött, de speglar det levande poetiskt romantiska i livet och konsten tycks ljusna!
2020-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP