Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

optima

det sentida mörkret förvånade
hämtat ur ett tomt glas
som flyttade ensidigheten
från sin strapats att repetera sig själv

nostalgin har redan fyllt sin bägare
och bröt sitt udda mönster genom att
plötsligt blicka framåt

finna ljus, känslor och skapande
ur en enda liten sidledes förflyttning

kan se oändligheten i att vänta på ett resultat
som bara skänker svart eller vitt
och som suddar ut meningslösheten i ett ingenmansland,
ändå är fulländningen så självklar
i samma stund som vi föds

låter inte mörkret härska över kärleken,
som bara är en spillra av grus i förvrängningens skeende
av det som alla andra kallar för liv




Fri vers av Max Poisé
Läst 218 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2020-10-08 17:15



Bookmark and Share


  Anya VIP
"låter inte mörkret härska över kärleken,
som bara är en spillra av grus i förvrängningens skeende
av det som alla andra kallar för liv"

Oj så vackert. Var bara tvungen att kopiera det och förtydliga.
2020-10-14

  Cikoria Blå VIP
Tycker om att det finns lite hopp här.
2020-10-12

  Lottie Ålhed VIP
Föll för orden och ändå är fulländningen
så självklar i samma stund vi föds. Belyser hoppet i det ursprungliga.
2020-10-11

  Öknens Ros VIP
I skymningslandet finns varken ljus eller mörker, ett ingenting.
2020-10-09

  ULJO
Finns ljus i många av livets attribut. Det gäller att se .........
2020-10-09

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om livet, mörker och ljus!
2020-10-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Existentiella tankar att fundera över. Människan ser ofta mörker mer än ljus. Ändå är det ljuset vi borde värna i det enda liv vi har. Väl tänkt och diktat!
2020-10-09

  Yrre VIP
En annan aspekt av mörker, fin skrivet!
2020-10-09

    Lena Staaf VIP
Vackra ord och tankar, framåtblickande.
2020-10-08

  AiA Maria den fria
”fulländningen så självklar när vi föds”...igen o igen o...

Förunderligt
Förtrollande
Hoppfullt

Tack!
2020-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé