Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale ...


INGEN MOTTAGARE

 

vemodsfyllda höstar 

 

vore det som skinn och ben

hur håller man samman alltet

 

vore det som död i timmen sen

ska jag se liv - skalet av det

 

barken ska falla av stammen

blotta det inre

så att Du kan se

att jag finns...

 

jag ska lägga mig på marken

himlen blir så vid därifrån sett

 

där inunder barken - utan tidsfördriv

ska allt hålla samman - med dig bredvid

 

hålla samman bilden utav mig

då jag lämnar dig - oh sommar

 

i sommar vi för varandra stod brud

nu höstsens sköra blomster återstår...

 

vinterns frostrosor skall du glömma

minnas min solvarma solkusts kropp

håret som fladdrade i vinden vid havet

 

ljuset som lämnar 

tillvaron som rämnar

 

skinn och ben återstår

älskade bara en enda timme

sen, sen är vintern här

 

ingen mottagare

sommar ...

farväl

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-10-08 18:13



Bookmark and Share


  Poesia VIP
Vemodsvackert, ömt avsked
2020-10-13

  Bodingen VIP
Vemod de lux, tjusigt!
2020-10-12

  ULJO
Gillaåe din skaparglädje. Så fint
2020-10-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilket underbart flöde i din dikt! Natur och människa i symbios skriven.
2020-10-09

    Lena Staaf VIP
En dikt,fylld av motstridiga känslor, att hålla,ihop, att bli sedd, att känna värme.
2020-10-08

  Kaptenlöjtnant
Ojoj vad stiligt du fick till vattnet på bilden.
Bravo
2020-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP