Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Hallå - jag kan igen tänka - tro det den som kan...


Hjärnan tog ett skutt

(Fotot är mitt, men koltrasten är det inte. 
Njut så länge lyckan står dig bi)

 

Det har varit en märklig
tid i Coronans tecken,
med känslan av att bli
medveten om
den egna tankeverksamheten
på denna vår
'allmänna'-poeter nivå.

När Corona-guden slog till
förlorade jag min hjärna

Min hjärna blev
beslagen
undangömd 
inuti någons vrå.

Månntro en form av
Corona-specialiteter.

Men nu känns det skönt
hjärnfunktionerna har trätt i kraft.

Och nu tassar jag omkring
med hjärnan i behåll,

än en gång.
Jag kan fundera,
planera,
ta tankarna 'isär´
och känna mig
kapabel till ett och annat

- HM??? -

ja jag kan än en gång pröva mig fram
med olika alternativ,
med olika sätt att handla,
att skriva,
att brodera,
att koka soppa
på en spis ....

äsch, på en spik heter det ju ...

- HM!!!

 ifall jag tog
coronan i hand
skulle jag bli bränd
eller stekt

 - HM - godmorgon yxskaft!

 




Fri vers (Prosapoesi) av Monika A Mirsch VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-10-09 10:25



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Kul nör du belyser den mänskliga vendettan och hur vi människor är så lika! Bra! Och ta k för perspektivet! :)
2020-10-15

  Eva Langrath VIP
Fin text som det är lätt att känna igen sig i.
2020-10-11

  Solweig Jansson VIP
Härlig morgonläsning !
2020-10-11

  Blomma-Stjärna VIP
igenkänning! corontänen krympte de flestas handlingsutrymme, först känns det som att även tankeverksamheten krymper - men vi är finurligare än så, vi vidgar vårt inre, ger värde åt annat än förut - som långpromenader i naturen o bak-o-matlagning - och poesin överlever! Kram!
2020-10-10

  Eva Helene VIP
Kära Monika, om det nu är som man säger att ett gott skratt förlänger livet då får jag tacka alldeles extra mycket för denna lilla goding! Tror minsann att min stackars hjärna också tog sig ett litet skutt nu. Smittsamt detta, gott så!
2020-10-10

  bibbi ahrnstedt
Intressant fundering
2020-10-09

  Maria Sundelin VIP
Ja ibland fastnar vi i tankar som får oss att inte hitta ut
Kramar
2020-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP